Sajam automobila od 22. marta

|   Info
Ovogodišnji Međunarodni salon automobila biće održan od 22. do 31. marta u Beogradu, a očekuje se više od 400 izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih najpoznatijih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta, saopštio je danas Beogradski sajam.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

U skoro celokupnom raspoloživom izložbenom prostoru Beogradskog sajma biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, navedeno je u saopštenju.

Prema podacima Asocijacije uvoznika, a dobrim delom i zaslugom ove manifestacije, u Srbiji je tokom 2018. godine prodato sedam odsto više novih automobila nego 2017.godine, što se posebno odnosi na laka komercijalna vozila.

Radi se o prvom ozbiljnijem rastu automobilskog tržišta u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, čime je dostignut donedavno nedostižan broj od 30.000 vozila - više od 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih.

Prodato je oko 2.000 luksuznih vozila, a među njima i oni skuplji od 200.000 evra.

Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme "Motopassion", koji se ove godine održava 13. put, i u istom terminu sa Salonom automobila, ponudiće širok spektar svetskih moto brendova, uz takođe brojne premijere i nove modele, kvadova odnosno ATV vozila, skutera i opreme za vozila i vozače, i električnih bicikala, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar