Samit 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope : Kako do veće konkurentnosti zemalja regiona?

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila na otvaranju Samita 100 biznis lidera u jugoistočnoj Evropi, da veruje da ceo region uključivanjem u procese digitalne transformacije može postati ''region pobednika''. Dvodnevni skup u srpskoj prestonici okuplja stručnjake I ministre zemalja regiona, a glavna tema je 4. industrijska revolucija.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je, na otvaranju Samita 100 biznis lidera u jugoistočnoj Evropi, da veruje da ceo region uključivanjem u procese digitalne transformacije može postati 'region pobednika'.

Samit  okuplja stručnjake i ministre regiona na najrazličitije teme, poput mobilnosti rada, energetska održivost, brendiranje regiona i mnoge druge.  Glavna tema sedmog Samita 100 biznis lidera jeste kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti "kvantni" skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Iako je ranije najavljena, premijerka Srbije neće učestvovati na premijerskom panelu, pored makedonskog i hrvatskog premijera, Zorana Zaeva I Andreja Plenkovića.

Da podsetimo, ovo je sedmo izdanje Samita 100. Prošle godine skup je održan u Skoplju, a nakon 6 godina ponovo u Beogradu.