Saopštenje za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke Niš

|   Info
Pominjanje imena predsednika Višeg suda u Nišu u kontekstu političke podobnosti, kod Nišlija budi sećanje na nekadašnji reizbor sudija, kada su opštinski i gradski odbori Demokratske stranke odlučivali ko može, a ko ne može biti sudija, poručuju iz Srpske napredne stranke Niš.
Foto: SNS logo

 

“Povodom učestalih pritisaka i otvorenih napada koje predstavnici opozicionih lista na svojim konferencijama za novinare upućuju pravosuđu, kao nezavisnoj grani vlasti, Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poručuje – izbornu volju građana nećete promeniti plasiranjem laži o falsifikovanim zapisnicima, ma koliko puta ponovili i koliko god glasno to uzvikivali”, saopštio je Gradski odbor Srpske napredne stranke.

“Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa rezignacijom smo primili vest da predstavnici opozicije u Nišu ne prezaju ni od poimeničnog pominjanja nosilaca pravosudnih funkcija koji će odlučivati o žalbama na odluke Gradske izborne komisije, što je vrsta najbrutalnijeg pritiska na pravosudne organe”, poručuju iz niškog SNS-a.

Pominjanje imena predsednika Višeg suda u Nišu u kontekstu političke podobnosti, kod Nišlija budi sećanje na nekadašnji reizbor sudija, kada su opštinski i gradski odbori Demokratske stranke odlučivali ko može, a ko ne može biti sudija, napominju iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke Niš.

“Svoj odnos prema pravosuđu, Srpska napredna stranka je pokazala januara 2022. godine, usvajanjem ustavnih amandmana kojima smo trajno izmestili izbor sudija iz Narodne skupštine ka nezavisnim institucijama u kojima odlučuju predstavnici struke i tako stvorili mehanizam da nijednoj sadašnjoj ili budućoj vlasti ne padne na pamet da smenjuje, preslišava, kažnjava i daje instrukcije sudijama i tužiocima”.

“Nišlijama je jasno da su jedini verodostojni zapisnici sa biračkih mesta na koje je opozicija imala primedbe u Opštini Medijana oni koji su postavljeni na sajt Republičke izborne komisije i javno istaknuti i dostupni na tim biračkim mestima. Ove zapisnike su potpisali predstavnici svih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na izborima, pa nikakva priča o njihovom naknadnom menjanju predstavnicima opozicije neće pomoću u prekrajanju izborne volje”.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš je uz ovo saopštenje objavio fotografije zapisnika istaknutih na biračkom mestu, koji su, kako kažu, istovetni sa onima sa sajta RIK-a.

Foto: Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš
Foto: Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš
Foto: Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar