Šapić: Prilika da se Srbiji da nešto novo

|   Info
Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić rekao je danas za RTS da mu nije bilo teško da donese odluku o ujedinjenju sa Srpskom naprednom strankom i da je to prilika da se Srbiji da nešto novo.
Foto: TV Prva printscreen

 

Izvor: FoNet, RTS

"Sigurno je da sam se vodio višim ciljevima, da se ostavi nešto iza sebe, jedna kvalitetna politika od koje će imati koristi narod i društvo", rekao je Šapić.

Kaže da je o toj odluci razgovarao i sa rukovodstvom stranke i da nije bilo negativnih reakcija.

"Svako je to doživeo kao priliku da stvorimo nešto nešto dobro, nešto kvalitetnije, priliku da otvorimo neke nove trendove", rekao je Šapić.

Ovde je, kaže, suština da se politike SPAS i SNS poklapaju i da će ujednjenjem učiniti jednu organizaciju boljom.  

Ranije nesuglasice sa naprednjacima je, kaže, ostavio iza sebe, a u budućnosti će pokušati da sa njima približi stavove po svim ključnim pitanjima.  

Špić je istakao da se nisu vodili čistom političkom računicom, jer su i jedna i druga partija stabilne.

"Mi smo stabilni, oni imaju većinu u svakom pogledu, ja mislim da je ovde prilika da se napravi nešto novo, da se na jedan bolji i kvalitetniji način priđe građanima Srbije i svim izazovima koji čekaju Srbiju", rekao je on.

"Iza nas je najveća ekonomska kriza, geopilitičke promene su desile, čeka nas teška situacija po pitanju Kosova i Metohije, po pitanju evrointegracija i veoma je važno da ljudi koji imaju ista ili slična mišljenja udruže svoje snage", zaključio je Šapić.