Saradnja MUP-a i sedam viskoobrazovnih ustanova

|   Info
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i sedam viskoobrazovnih ustanova u Srbiji potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji koja će obuhvatiti stručnu praksu, naučno-stručnu saradnju i stipendiranje studenata.
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštio MUP Srbije, Sporazum su potpisali ministar Aleksandar Vulin i dekani Mašinskog, Elektrotehničkog, Matematičkog i Saobraćajnog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, kao i Elektronskog fakulteta u Nišu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Po potpisivanju Sporazuma, Vulin je rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova okrenuto ka ulaganju u budućnost, u jačanje svojih kapaciteta, ali i preduzimanju koraka koji će doprineti formiranju stručnih, obučenih kadrova, koji će umeti i biti sposobni i spremni da odgovore na sve nove izazove koje ta budućnost donosi.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova prvenstveno čine čestiti, obrazovani i kvalitetni ljudi koji svoj posao obavljaju vrlo profesionalno. Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je zemlja posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu i na nama je da mir i stabilnost sačuvamo", rekao je Vulin.

On je dodao da je zahvaljući ekonomskim merama koje je uspešno sproveo predsednik Republike, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas u prilici da ulaže u opremu i naoružanje, ali i da ulaže u svoje buduće kadrove.

Prema njegovim rečima, sporazum potpisan s renomiranim visokoškolskim ustanovama omogućiće, između ostalog, da najbolji studenti koji se ističu posebnim znanjem i sposobnostima budu stipendisti Ministarstva unutrašnjih poslova i da sutra kada diplomiraju postanu pripadnici srpske policije, spremni da zaštite svoju zemlju i narod.

Ministar Vulin je, takođe, podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova ovu vrstu sporazuma već ima sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, Fakultetom bezbednosti i Vazduhoplovnom akademijom u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije