Saradnja sa švedskom policijom

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin potpisali su danas u Beogradu sporazume koji će omogućiti dalju stratešku saradnju srpske i švedske policije.
Foto: MUP Srbije

 

Izvor: FoNet

Stefanović je rekao da je dosadašnja saradnja u mnogome doprinela reformi srpske policije i učinila da ona bude prepoznata kao vredan i važan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih drugih oblika kriminaliteta.

Srbija je zemlja koja je jasno opredeljena za put ka Evropskoj uniji i usvajanje njenih vrednosti, pa nam reforma MUP zasnovana na švedskim modelima može samo doneti veliku korist, kazao je Stefanović.

On je zahvalio Švedskoj, švedskoj policiji i ambasadoru Lundinu ne samo na finansijskoj podršci, već i na kontinuiranoj i posvećenoj saradnji.

Ambasador Lundin istakao je da odlična višegodišnja saradnja švedske i srpske policije nije samo tehničke prirode, već se ogleda i u zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala.

Švedska snažno podržava srpski put ka Evropskoj uniji, naročito u ključnim poglavljima 23 i 24, a današnji sporazumi su korak dalje u tom pravcu, rekao je Lundin.

Foto: MUP Srbije