Šarčević smenio direktorku škole zbog nezakonitog postupanja

|   Info
Ministar prosvete Mladen Šarčević izdao je nalog za smenu direktorke Osnovne škole "Ratko Mitrović"sa Novog Beograda, Svetlane Radoičići, zbog nezakonitog postupanja.

 

Izvor: Fonet

Ministar prosvete Mladen Šarčević smenio je  direktorku Osnovne škole "Ratko Mitrović" sa Novog Beograda, SvetlanuRadoičić, zbog nezakonitih postupaka koje su utvrdile gradske i republičke inspekcije, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo prosvete navodi da je Mladen Šarčević, na osnovu izveštaja gradske i republičke inspekcije, koja je utvrdila nezakonitosti u postupanju direktorke te škole, u četvrtak izdao nalog za njenu smenu i postavljanje vršioca dužnosti direktora.

Direktorka Osnovne škole "Ratko Mitrović" Svetlana Radojičić je, kako su preneli pojedini mediji, suspendovala petoro učitelja, a roditelji đaka su zabrinuti što im deca u poslednje vreme često imaju nove učitelje i zbog toga najavljuju protest.

U Ministarstvu kažu da se vaspitno-obrazovni rad u školi odvija se nesmetano, a da će novopostavljeni vršilac dužnosti direktora obustaviti postupke koje je direktorka povela.

"Nakon toga v. d. direktora podneće izveštaj o svim okolnostima koje su dovele do nezakonitosti u postupanju, kao i o narednim koracima koje bude preduzimao", navodi se u saopštenju.

Nadležni iz Ministarstva prosvete razgovaraće sa psihologom i pedagogom škole, predsednikom sindikata i Savetom roditelja kako bi se našlo najbolje rešenje.

"Kao što je već više puta istakao i ministar prosvete Mladen Šarčević, svaki direktor kod kojeg nadležni utvrde nezakonitost u postupanju, biće razrešen", ističe se u saopštenju Ministarstva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar