Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice

|   Info
Dok policija nastavlja potragu za telom devojčice Danke Ilić u Boru, majka jednog od osumnjičenih za njeno ubistvo saslušana je danas u zaječarskom tužilaštvu, a branila se ćutanjem.
Foto: Milica Savić/TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

Majka osumnjičenog D.D, S. D, iskoristila je zakonsko pravo da ne svedoči u tom slučaju, rekao je advokat Nebojša Živanović, javlja RTS.

S. D. je privilegovan svedok u slučaju istrage ubistva dvogodišnje Danke Ilić, s obzirom na to da su osumnjičeni u tom slučaju njen sin D. D, ali i suprug R. D, koji je u pritvoru zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom da premesti telo žrtve na zasad još uvek nepoznatu lokaciju.

I brat D.D. bio je osumnjičen za isto delo, a u međuvremenu je preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Prema navodima "Blica", osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, D.D. i S.J, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama - kako je rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Policija i žandarmerija nastavili su u međuvremenu potragu za telom ubijene devojčice. Pretražuje se teren od sela Zlot ka selu Sumrakovac, na kojem je nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju, a nakon desetodnevne potrage, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, radnika lokalnog "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar