Saslušanje osumnjičenih

|   Info
Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da su, zbog sumnje da su državljani Srbije umešani u krivično delo pranje novca nezakonito stečenog malverzacijama u belgijskim fudbalskim klubovima, izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu i Nišu, da je pronađeno oko 800.000 evra i da je u toku saslušanje osumnjičenih.

 

Izvor: FoNet

Tužilaštvo Srbije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala izvelo je zajedničku akciju sa belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima.

Uhapšeni su trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije, u vezi malverzacija oko transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent.

Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

Zbog sumnje da su državljani Srbije umešani u to krivično delo, izvršeni su pretresi na šest lokacija u Beogradu i Nišu, kojom prilikom je pronađen novac u iznosu od oko 800.000 evra, koji potiče od izvršenja tih krivičnih dela i koji su osumnjičeni pokušali da "operu" na teritoriji Srbije.

U toku je saslušanje osumnjičenih u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar