Sedma KreNI konferencija kreativnih industrija

|   Život
Otvoren poziv za učešće na sedmoj po redu KreNI konferenciji kreativnih industrija koju organizuju Mladi ambasadori.
Foto: Mladi ambasadori/KreNI konferencija promo

 

Poziv je otvoren do 20. novembra za sve kreativne i inovativne mlade ljude koji studiraju ili imaju neko iskustvo u ICT-u, dizajnu, marketingu, arhitekturi, menadžmentu.

“KreNI7 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za kreativni razvoj sektora turizma. Ove godine predavači dolaze iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, Izraela, Slovenije i Srbije”, najavili su organizatori.

Zainteresovani koji žele da se bliže upoznaju sa temom “pametni turizam” i čuju svetske prakse u korišćenju kreativnih indsutrija u sektoru turizma, mogu da se prijave popunjavanjem formulara na linku: https://forms.gle/QbZ8riHq5B9GhJCg7

“KreNI konferencija je prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne, kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta. Cilj konferencije je osnaživanje mladih ljudi i njihovo uključivanje u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju. U poslednjih šest godina je tokom konferencije razvijeno 30 ideja od strane mlade, koje doprinose unapredjenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija”, napominju organizatori.

Tema ovogodišnje konferencije biće “Pametni turizam” i učesnici će pokušati da odgovore na nekoliko pitanja:
- Kako koristiti resurse i potencijal Niša u razvoju pametnog turizma?
- Kako pomoći turističkom sektoru da prihvati inovacije tokom procesa oporavka nakon epidemije?
- Kako primeniti dobre prakse iz celog sveta u korišćenju kreativnih industrija i digitalnih alata u sektoru turizma?

Zemlja domaćin ovogodišnje konferencije biće Italija i tokom konferencije kroz “italijanski kutak” učesnici će se upoznati sa primerima razvoja pametnog turizma u ovoj zemlji, najavio je Tim Mladih ambasadora.

KreNI7 će se održati uživo od 26. do 29. novembra u hotelu Ambasador u Nišu uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Partneri u organizaciji konferenciju su Ambasada Italije i Italijanski institut za kulturu, Ambasada Švedske, Ambasada Francuske i Francuski institut, Ambasada Austrije i Austrijski kulturni forum, Ambasada Portugalije, Ambasada Izraela, Ambasada Slovenije, Turistička organizacija Niš, Naučno tehnološki park Niš, OTP banka, Naissus Techologies, Triglav osiguranje, IT centar Niš, Nacionalna geografija Srbija.

Svi detalji o predavačima i programu dostupni su na saktu www.kreni.org