Selaković razgovarao sa 27 ministara spoljnih poslova

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je, u okviru aktivnosti tokom drugog dana učešća na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), razgovarao sa 27 ministara spoljnih poslova, a jedna od dominantinih tema bilo je pitanje Kosova i Metohije, saopštilo je danas Ministarstvo.
Foto: FoNet/AP

 

Izvor: FoNet

Selaković je imao duže bilateralne sastanke sa ministrima spoljnih poslova Svete Lusije, Malte, Jermenije, Senegala, Somalije, Kuvajta, Gruzije, Laosa i Kostarike, dodaje se.

Ti razgovori su bili prilika za iznošenje konkretnih predloga za unapređenje bilateralne saradnje, kao i za razmenu informacija i stavova o najvećim međunarodnim izazovima današnjice, kao što su kriza u snabdevanju hranom i energentima, ali i nastojanje Srbije da se, u skladu sa međunarodnim pravom, mirnim i političkim sredstvima, izbori za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Tokom ovog dinamičnog dana u Njujorku potpisana su još dva međunarodna sporazuma - o saradnji u oblasti sporta sa Kuvajtom i saradnji u oblasti poljoprivrede sa Senegalom.

Selaković je bio pozvan i da učestvuje na skupu "Mladi ministri spoljnih poslova", čiji je domaćin bio ministar Pakistana.

Drugi radni dan u Njujorku ministar Selaković završio je trilateralnom radnom večerom sa šefovima diplomatija Grčke i Kipra, dodaje se u saopštenju.