Selaković: Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom

|   Info
Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posle sastanka u Bakuu sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim.
Foto: FoNet/MSP

 

Izvor: FoNet

Selaković je istakao da značajan doprinos strateškoj bilateralnoj saradnji daju i odlični prijateljski odnosi dva predsednika, Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva, saoštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se navodi da je Selaković pozvao Bajramova u uzvratnu, zvaničnu, posetu Srbiju.

Obe zemlje su opredeljene za poštovanje principa međunarodnog prava, kao i da pružaju međusobnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, rekao je Selaković i zahvalio na potvrđenom principijelnom i jasnom stavu Azerbejdžana da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na razumevanju i podršci u međunarodnim organizacijama.

Ministar  je ukazao da su u Srbiji angažovane određene azerbejdžanske kompanije, poput kompanije Azvirt, koje rade na brojnim infrastrukturnim projektima, a teme su bile i vizna liberalizacija i uspostavljanju direktnih letova između Beograda i Bakua.

Na konferenciji za medije, Selaković je govorio i o zajedničkom obeležavanju 60. godišnjice Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu i skupu koji će tim povodom biti organizovan 11. i 12. oktobra u Beogradu.

On je najavio da će, uoči otvaranja skupa Pokreta nesvrstanih, biti organizovana poseta Alijeva i poručio da je to istorijska poseta od velike važnosti za našu zemlju, kao i za buduću saradnju.

Foto: FoNet/MSP