Šest FAP kamiona vojsci

|   Info
Preduzeće FAP korporacija a.d. Priboj danas je Vojsci Srbije isporučilo šest kamiona FAP 2228 u fabrici u Priboju.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

U fabrici je potpisan i novi ugovor o nultoj seriji kamiona FAP 3240 vredan 100 miliona dinara, kao i ugovor s Prvom petoletkom o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

Foto: FoNet

Primopredaji novoproizvedenih vozila za potrebe vojske prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je od 2012. godine u FAP uloženo više od 900 miliona dinara, a u poslednjoj godini više od 400 miliona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Danas smo dobili nultu seriju kamiona 2228, koji su izuzetno savremeni i našoj vojsci veoma potrebni, rekao je on.

Reč je o kamionima nosivosti sedam tona, sa pogonom 6h6 koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske, čijim se uvođenjem u upotrebu obnavlja vozni park sistema odbrane, piše u saopštenju.

Vulin je dodao da su danas u FAP potpisani i ugovori vrednosti 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8h8, kakvim mogu da se pohvale najveće vojske na svetu.

Sve to će, rekao je on, stvoriti uslove i za komercijalnu proizvodnju i izvoz.

Ako FAP dobro radi, a dobro radi za Vojsku, dobro će živeti i Priboj. Kao što je FAP strateško preduzeće, tako je i Priboj strateško mesto koje ne sme da se zapusti i odakle ljudi ne smeju da odu, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovoj oceni, tehnologiju, koju je FAP osvojio, zahvaljujući tome što radi sa Vojskom, moći će da iskoristi za brojne komercijalne poslove od kojih će još bolje živeti i više zarađivati.

Vojska Srbije će uvek na prvom mestu kupovati od domaćih proizvođača i podržavati razvoj domaće industrije jer nam se samo to višestruko vraća, zaključio je Vulin.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar