Skupština grada Jagodine pružila podršku Aleksandru Vučiću

|   Info
Skupština grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika Aleksandra Vučića i svoje države
Foto TV Kopernikus

Odbornici Skupštine grada Jagodine usvojili su odluku o pružanju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu o rešavanju problema Kosova i Metohije.
Kako se navodi u odluci, Skupština grada Jagodine daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima sa kosovskim Albancima u Briselu o rešavanju problema Kosova i Metohije, uz posredovanje Evropske unije kojim bi se postigao trajni mir između dva naroda. U odluci, koju je potpisao predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma, dalje se navodi da ovo nije partijsko, već državno i nacionalno pitanje, pa zato Skupština grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika Aleksandra Vučića i svoje države.
,,Predsednik Vučić vodi racionalnu i mudru državnu i nacionalnu politiku u veoma teškim i nasleđenim okolnostima pa mu dajemo bezrezervnu podršku za učešće na pregovorima, navodi se u odluci.
Podrška se daje za rešenje problema između Srba i Albanaca kojim bi se postigao trajni mir između ova dva naroda, za zaštitu srpskog i drugog nealbanskog naroda od fizičkih napada na njihovu imovinu, za zaštitu sveštenstva i imovine Srpske pravoslavne crkve. Zatim za zaštitu postojeće i povratak uzurpirane imovine Srba i drugih nealbanaca, koja je uništena i oteta od 1999.godine do danas, što se odnosi na privatnu, državnu i društvenu imovinu. Takođe, u odluci stoji da se podrška pruža za ostvarivanje prava i adekvatnih bezbedonosnih i drugih uslova za povratak raseljenih lica, koja to žele, na svoj ognjišta, za formiranje Zajednice srpskih opština, za rešenje koje omogućava pun ekonomski, socijalni i drugi razvoj.
Na kraju se navodi da se podrška pruža i za sva ostala pitanja za koja predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da će u budućnosti imati koristi i Srbija i građani Srbije i Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji.
Odluka o pružanju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu o rešavanju problema Kosova i Metohije, kao i sve ostale tačke dnevnog reda 19. zasedanja Skupštine grada Jagodine usvojene su jednoglasno. Između ostalog, usvojen je rebalans budžeta za 2018.godinu, kao i Program privrednog razvoja Jagodine u ovoj godini.
Na sednici je imenovano nekoliko direktora javnih preduzeća. Za direktora Zavičajnog muzeja u Jagodini imenovan je Srboljub Miletić, diplomirani pravnik iz Jagodine, koji je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti. A za vršioca dužnosti direktora Istorijskog arhiva u Jagodini imenovan je Dejan Tanić, istoričar zaposlen u ovoj ustanovi.
J.L.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar