Skupština Republike Srpske raspravlja o radu Ustavnog suda BiH

|   Info
U Banjaluci je za danas zakazana posebna sednica Narodne Skupštine, na kojoj će se raspravljati o radu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, nakon što je taj sud doneo odluku po kojoj poljoprivredno zemljište koje je do sada bilo vlasništvo Republike Srpske treba da se knjiži kao imovina BiH. Predsednik parlamenta Neđeljko Čubrilović kaže da Republika Srpska oštrije zauzme stav i reaguje po tom pitanju.

 


Izvor: RTS


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je, uoči sednice, da Republika Srpska treba da odbaci antidejtonsko delovanje Ustavnog suda. Na današnjoj sednici, kaže, očekuje jedinstvo svih predstavnika parlamentarnih stranaka.

Sednica republičkog Parlamenta zakazana je za 15 časova. Očekuje se da će se poslanicima obratiti Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Nekoliko časova pre početka sednice predsednik Narodne skupštine Neđeljko Čubrilović zakazao je konsultacije sa liderima svih parlamentarnih stranaka.

Čubrilović ističe da očekuje da se na sastavnu dogovori efikasnije funkcionisanje u donošenju zaključaka.

"Već je dogovoreno i potpisano od svih političkih stranaka da jedan od prvih zaključaka bude da se donese novi Zakon o Ustavu Bosne i Hercegovine, zbog poznatih razloga", objašnjava Čubrilović.