Smederevac Filipović na Evropskom prvenstvu za veslače

|   Sport
Prilika da u Glazgovu, smederevsko i srpsko veslanje ponovo osvoji medalju

Pre 22 godine u Glazgovu je smederevsko veslanje došlo do prve velike svetske medalje. To je pošlo za rukom juniorima veslačkog kluba Smederevo Bobanu Rankoviću i Milošu Vujaniću koji su doveslali do srebra, a zlato im je izmaklo za treptaj oka.
Posle 22 godine Glazgov je ponovo domaćin jednog velikog  veslačkog takmičenja i naš klub imaće jednog predstavnika.
Boje naše zemlje na skupu najboljih veslača Evrope braniće Aleksandar Filipović. Poslednje pripreme pred odlazak u Škotsku obavljene su na Srebrnom jezeru do 30. jula. On će veslati u četvercu bez kormilara u kome će još biti Martin Mačković, Viktor Pivač i Miloš Stanojević.
-    Pripreme su prošle odlično. Atmosfera je odlična i čamac za sad ide dobro. Nikad nismo veslali u ovoj kombinaciji tako da će tek prve trke u Glazgovu pokazati koliko vredimo. Međutim, vremena na treninzima obećavaju. U ovom trenutku ne mogu da predvidim kolike su nam mogućnosti, ali nadam se najboljem – kaže Aleksandar Filipović.
Pored četverca bez kormilara, na EP u Glazgovu  u sastavu reprezentacije Srbije nastupiće još dubl, dvojac, skif i ženski dubl i dvojac bez kormilara.
Aleksandar Filipović u utorak kreće put Glazgova gde Evropsko prvenstvo počinje 2. avgusta kvalifikacikonim trkama, a završava se petog kada su na programu A i B finala za plasman od 1. do 6. i od 7. do 12. mesta.
Pored brojnih titula prvaka Srbije u raznim disciplinama, Filipović u svojoj kolekciji ima zlato sa Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine iz 2012. godine kada je veslao u četvercu sa kormilarom sa Jovanom Jovanovićem, Igorom Lucićem, Lukom Đorđevićem i kormilarom matejom Jošićem, ali i srebro sa Svetskog kupa na Bledu u dublu sa Markom Marjanovićem.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar