Smederevo - miran i bezbedan grad

|   Info
Dok se u nekim gradovima u Srbiji ovih dana događaju najteža krivična dela - pale automobili, ubistva, obračuni i hapšenja kriminalnih grupa, i u tim sredinama unosi nemir i osećaj nesigurnosti među građane, za Smederevo se u svakom pogledu može reći da je miran i bezbedan grad. Precizna policijska statistika ukazuje da je na teritoriji grada Smedereva broj svih oblika krivičnih dela u padu, a i sami Smederevci kažu da se osećaju sigurno i bezbedno u svom gradu.

Na području sedišta smederevske Policijske uprave, u gradu Smederevu, sa okolnim selima, od početka ove godine do kraja jula ukupan broj krivičnih dela smanjen je za 10,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Evidentirano je 826 krivičnih dela, a u istom periodu lane 920.
Najveći broj krivičnih dela je iz oblasti opšteg kriminaliteta. Međutim, prošle godine za prvih sedam meseci evidentirano je 613, a u istom periodu ove 470, ili 23,3 procenta manje. 
I što je posebno važno, na području grada Smedereva od početka godine, kao i u istom periodu prethodne, nije bilo evidentiranih ubistava i teških ubistava. 
Statistika, takođe, kazuje da je u periodu od januara do jula 2018. u odnosu na isti period 2017. godine broj krivičnih dela teška telesna povreda smanjen je za 42 procenta. Za prvih sedam meseci ove godine evidentirano je 11, a u 2017. godini 19 teških telesnih povreda. 
Statistika beleži i pad broja krivičnih dela protiv imovine. Broj krađa 2018-te smanjen je za oko 6 odsto u odnosu na isti period 2017., a teških krađa za oko 32 procenta. 
Od početka godine evidentirano je 118 krađa i 102 teške krađe, a u istom periodu lane 126 krađa i 152 teške krađe. U 2018. zabeleženo je i 11 razbojništava, dok je prethodne bilo 25, što je smanjenje od 56 procenata. 
I stanje javnog reda i mira je stabilno. U 2018. godini evidentirano je 138 prekršaja javnog reda i mira, a u istom periodu prethodne godine 146. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. 
Ove godine evidentirano je 270 saobraćajnih nezgoda, a u istom periodu prethodne 250. Od početka godine poginule su tri osobe, a u istom periodu prethodne četiri. 
Pojačanim radom pripadnici saobraćajne policije su za prvih sedam meseci ove godine otkrili 6.112 prekršaja po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, što je za 44% više nego prošle godine, kada je otkriven 4.241 prekršaj. 
Kontrole saobraćajne policije su usmerene na otkrivanje svih prekršaja, s posebnim akcentom na one koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda. Policija je na području grada Smedereva u prvih sedam meseci ove godine otkrila 1.353 prekršaja vožnje bez sigurnosnog pojasa, kacige ili uključenih svetala, 1.050 prekršaja nedozvoljene brzine kretanja i 391 prekršaj vožnje pod dejstvom alkohola.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar