Smederevo - primer dobre prakse

|   Info
Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, u pratnji pomoćnice ministra Natalije Pavlović Šiniković i savetnika Milana Josimova , posetio je danas Gradsku upravu u Smederevu, sa namerom da rukovodstvu grada predstavi pilot projekat “jedinstveno upravno mesto, čiji je cilj da se uprava još više približi i izađe u susret potrebama građana. Nakon sastanka državni sekretar sa saradnicima obišao je Uslužni centar Gradske uprave Smederevo.

Na zajedničkom sastanku, predstavnici Gradske uprave – Milijana Novaković, načelnica Gradske uprave, Branče Stojanović, potpredsednik Skupštine grada, i Bojan Milutinov, šef Odseka za upravljanje ljudskim resursima i informacione tehnologije, u najkraćim crtama upoznali su predstavnike ministarstva sa radom i funkcionisanjem uprave u našem gradu. Prethodno su predstavnici ministarstva – državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, pomoćnica ministra Natalija Pavlović Šiniković i savetnik i koordinator projekta “Jedinstveno upravno mesto” Milan Josimov govorili o tom pilot projektu. Nakon sastanka državni sekretar sa saradnicima obišao je Uslužni centar Gradske uprave Smederevo.

Podsetimo, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić takođe su nedavno posetili Gradsku upravu u Smederevu, kako bi odali priznanje gradonačelnici dr Jasni Avramović i njenim saradnicima na izuzetno uspešnim rezultatima postignutim u funkcionisanju Informacionog sistema za elektronsku razmenu podataka.

Inače, pilot projekat "jedinstveno upravno mesto", treba da građanima omogući lakše i efikasnije usluge. Uvođenjem jednošalterskog sistema u Srbiji, građani će prilikom obavljanja poslova sa javnom upravom sve informacije dobijati na jednom mestu, odnosno odlaziće samo na jedan šalter, na kome će podnositi zahtev i dobiti dokument koji im je potreban.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je svojevremeno da je jednošalterski koncept korak dalje u naporima da građani dobiju upravu koja konstantno nalazi načine da unapredi usluge koje pruža.

Objedinjeno pružanje usluga na jednom mestu ili jedinstveno upravno mesto jedna je od novina novog Zakona o opštem upravnom postupku, koji je počeo da se primenjuje u martu 2016.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar