Smene na čelu javnih preduzeća

|   Info
Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas, po skraćenom postupku, ostavke direktora javnih preduzeća u nadležnosti grada, i imenovali nove, u svojstvu vršioca dužnosti, na rok od do godinu dana.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Umesto Jasminke Bjeletić, direktor Apoteka Beograd je njen dosadašnji zamenik Dragan Todorović, a direktorku Centra za socijalni rad Zoricu Pavlović zameniće Silvia Alavanja, koja joj je do sada bila pomoćnik.

Zbog isteka mandata razrešena je, pa ponovo imenovana na tu dužnost direktorka Prihvatilišta za stara i odrasla lica Nevenka Simić Simatković.

Novi vršilac dužnosti direktora Puteva Beograda je Aleksandar Milentijević, Beogradskog vodovoda i kanalizacije Radomir Vujadin, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Milan Vranić, Infostana Aleksandar Kemiveš, Gradskog saobraćajnog preduzeća Zoran Šarac, koji na tu funkciju dolazi sa pomoćnika direktora za saobraćaj firme Lasta.

Vršilac dužnosti direktora Gradskog stambenog preduzeća je Aleksandar Jakšić, Urbanističkog zavoda Nikola Mijatović, a Đorđu Mazinjaninu je za šest meseci produžen mandat na čelu javnog preduzeća Sava centar.

Skupština grada je za novog vršioca dužnosti direktora javnog komunalnog preduzeća za izgradnjuu i obavljanje putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu imenovala Andreju Mladenovića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika.