SPC ne iznosi novac iz Crne Gore!

|   Info
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima ne iznosi iz CG u Srbiju. On je rekao i da država Srbija pomaže SPC u Crnoj Gori.
Foto: SPC

"Ne dajemo državi Srbiji, ona nama pomaže", rekao je mitropolit Amfilohije za podgoričke Vijesti i dodao da Srbija pomaže gradnju saborne crkve u Beranama i da daje pomoć koju SPC traži i za obnovu manastira.

Prema njegovim rečima novac koji se prikupi od dobrotvornih priloga koristi se za obnovu manastira i izgradnju crkava širom Crne Gore i ne šalje se u Srbiju.

"Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici, Baru...Ti koji to pričaju da iznosimo pare iz Crne Gore su ljudi koji samo kroz pare gledaju svijet i lažu i boga i sebe i svoju savjest i pljuju po svojim precima", rekao je mitropolit.

On je dodao da SPC od priloga ostroških manastira SPC finansira tri kuhinje za sirotinju u Podgorici, Beranama i Cetinju, a daje i za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva, i pomaže dve porodice iz Srbije.

Kako je rekao, Boris Tadić u vreme dok je bio predsednik Srbije dao je za obnovu manastira Beška u Crnoj Gori 35.000 evra.

Mitropolit Amfilohije objasnio je da ne mrzi pripadnike LGBT populacije i da nije homofob, već "grehofob" i da ne želi da prihvati da seksualna orijentacija nije bolest, jer kako kaže to ne prihvata nijedna religija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar