Specijalne jedinice na severu KiM - počelo oduzimanje tablica

|   Info
Specijalne jedinice Kosovske policije rano jutros nalaze se u neposrednoj blizini dva prelaza na severu Kosova - Jarinju i Brnjaku.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Kossev, RTS, TV Pink

Oko 15 vozila specijalnih jedinica i dodatnih vozila policije, nešto posle 5 časova, bili su raspoređeni iza administrativnog prelaza Jarinje, odnosno duž puta. Neka od vozila su parkirana kod skretanja za Banjsku, a neka od njih se kreću putem, pre svega policijska vozila, preneo je Kossev.

Nešto kasnije jutros, posle 7 časova, za Zubin Potok otišlo je najmanje deset oklopnih vozila i tri bela džipa.

Takođe, na severu je primetno uznemirenje i pojačan civilni saobraćaj.

Pripadnici Kosovske policije su u nedelju i u noći između subote i nedelje na prelaz Jarinje dopremili više mobilnih montažnih kontejnera.

U blizini starog punkta Jarinje, gde su u nedelju postavljeni kontejneri i od jutros raspoređene jedinice Rosu, u obe trake puta parkirano je oko desetak kamiona, pa je saobraćaj u potpunom prekidu od punkta  prema Leposaviću.

Radio-televizija Srbije javlja da je počelo oduzimanje tablica sa oznakama sa severa Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje u iznosu od pet evra.

Probne tablice traju dva meseca.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za TV Pink da su građani sa severa uznemireni tom demonstracijom sile, ali je apelovao da ostanu uzdržani i ne nasedaju na provokacije i kršenje sporazuma o slobodi kretanja i Briselskog sporazuma.