Sporazum o vazdušnom saobraćaju s Indijom važan korak u unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje

|   Info
Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Republike Indije. Sporazum su potpisali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i ambasador Indije u Beogradu Subrat Batardži.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i indijski ambasador u Beogradu Subrat Batardži potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Republike Indije, u okviru zvanične posete potpredsednika Republike Indije Venkaja Naidua Srbiji.

“Srbija i Indija imaju tradicionalno dobre političke odnose, koji imaju bogatu istoriju, ali je podjednako važno da unapređujemo i ekonomsku saradnju, za šta postoji veliki prostor. Novi, moderan sporazum o vazdušnom saobraćaju važan je korak na tom putu, jer je bolje povezivanje uslov za unapređenje odnosa u oblasti ekonomije, za razgovore o novim poslovima i potencijalne nove investicije”, rekla je Mihajlovićeva.


Potpisanim sporazum o vazdušnom saobraćaju stvaraju se mogućnosti za obavljanje direktnog redovnog vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, kao i dogovaranja komercijalnih aranžmana podele koda između avio-prevoznika.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar