"Sporazum s BG će biti potpisan u Beloj kući pred Trampom"

|   Info
Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, rekao je da će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Beogradom biti potpisan u Beloj kući.
foto: Fonet


Izvor: Tanjug

On je dodao da će se to dogoditi u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

"Nema dileme o tome da li SAD to podržavaju ili ne, sporazum će biti finalizovan u Beloj kući u prisustvu najmoćnijeg svjetskog državnika, Donalda Trumpa", rekao je Tači na godišnjoj konferenciji za novinare, prenela je Bota sot.

Upitan da komentariše izjavu savetnika u njegovom kabinetu, Bekima Čolakua, koji je ranije danas rekao da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije, Tači je rekao da ne komentariše izjave svojih savetnika.

Kako je prenela Bota sot onlajn Tači neće biti u Briselu, 8. januara.

Tada će, kako se navodi, biti na Brezovici na skijanju, a u Brisel na sastanak sa predstavnicima EU, otputovaće samo tim za dijalog.

Zvanično je saopšteno da će tim za dijalog sa Beogradom, 8. januara otputovati u Brisel, gde će se sastati sa predstavnicima EU, a očekuje se da će im biti predstavljene teme koje je Priština predvidela u nastavku dijaloga.

"Pregovarački tim se složio s mojim predlogom da 8. januara budu u Briselu, a ja na Brezovici na skijanju", rekao je Tači, piše Bota sot.

Kazao je da tim ima njegovo puno poverenje i očekuje da će sporazum sa Beogradom, kako je rekao, biti uravnotežen.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar