Uspešan prvi ispit, sledi Makabi

|   Sport
Fudbaleri Radničkog uspešno su prebrodili prvu evropsku prepreku. Niški tim je posle ubedljivog trijumfa na svom terenu slavio i na gostovanju Gziri rezultatom 1:0, i tako ukupnim rezultatom 5:0 izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.
Foto: fkradnickinis.rs

Razlika u kvalitetu bila je očigledna i u revanšu na Malti iako rezultat to nepokazuje. Igrači kluba sa „Čaira“ su se propisno ispromašivali, međutim Panvkov je kao i u prvoj utakmici bio nepogrešiv. Navojlija u dresu Radničkog je postigao jedini gol na meču u osmom minutu, a interesantno da je ponovo pogodio posle napadečene lopte iz kornera.

Radnički je mogao i do ubedljivije prednosti u prvih 45 minuta, a najbolje prilike propustili su Stanisavljević i Grbić.

U nastavku Radnički je priveo meč kraju bez većih problema, kontrolišući dešavanja na terenu.

Ekipu Neneada Lalatovića sada očekuje znato teži ispit, dvomeč sa ekipom Makabija iz Tel Aviva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ekipa čiji gol brani naš reprezentativni čuvar mreže Predrag Rajković imaće veliku ulogu favorita u predstojećem dvomeču, međutim nema sumnje da će Nišlije imati veliki motiv da se prikažu u što boljem svetlu.

U međuvrenu Radnički će startovani na domaćoj sceni, a prvi rival je novajlija Proleter, u meču koji se igra u nedelju od 20 časova na „Čairu“.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar