Dezinfekcija javnih površina

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će od danas biti pojačane ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju koje će novim pikapovima sprovesti dezinfekciju između blokova i po javnim površinama.

 

 

Radojičić je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, naglasio da je u ovom trenutku neophodno da se održava čistoća i dezinfikuju ulice i javne površine, prenosi Beoinfo.

 

On je rekao i da su organizovani i opremljeni kapaciteti u kojima će biti smešten veliki broj obolelih kao što je to Sajam ili neki drugi objekat.

"Moramo da predviđamo dve nedelje unapred, mislim i to me plaši da će Sajam biti nedovoljan i da ćemo morati da i druge sportske objekte pripremamo da prime veliki broj obolelih. To je jedini način da ih sve zbrinemo i lečimo adekvatno", ocenio je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio i da veza između kineskih i srpskih stručnjaka, kao i Vlade Srbije odlično funkcioniše, te da se po njihovim savetima koji su se pokazali uspešnim donose mere kod nas.

"Komentari na opremanje Sajma u početku su od određenih grupacija bili veoma negativni, ali se pokazuje da je taj potez bio na vreme i da smo spremni za novi talas", istakao je on.