Humanitarna akcija kreiranja lutaka od reciklažnog materijala

|   Info
Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (CEPORA) organizuje akciju prikupljanja reciklažnog materijala koji će biti korišćen za kreiranje lutaka sa decom bez roditeljskog staranja, tako da će građani tokom 13, 14. i 15. maja moći da donesu raznovrsni reciklažni materijal na tri lokacije u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

"Svojim doprinosom građani neguju principe reciklaže, donirajući stare stvari koje im više ne trebaju ili druge reciklažne materijale kojima će deca, kroz lutkarske radionice, udahnuti nov život", rekla je Lidija Bukvić iz Cepore.

Objasnila je da će deca kroz seriju radionica izrađivati i oživljavati lutke od prikupljenog materijala, nakon čega će kreirati lutkarsku predstavu o značaju upravljanja otpadom.

Akcija će biti realizovana u Gradskoj opštini Vračar u Njegoševoj 55 od 7.30 do 20 časova, u Kafe baru 16 u Cetinjskoj 15a od 12 sati do ponoći, kao i u Kulturnom centru Magacin u Kraljevića Marka 4 od devet do 19 časova.

Građani mogu doneti raznovrsne reciklažne materijale poput starog tekstila (odeće, posteljine), dugmića, ukrasnih traka, ambalaža, posuda, vrećica, limenki, konzervi.

Kada je reč o ambalaži, važno je da je u potpunosti prazna, čista i suva.

Na punktovima će biti prisutni i volonteri koji će pomoći građanima da odluče šta je od materijala pogodno za kreiranje lutaka, a šta ne.

Akciju sprovodi CEPORA u sklopu projekta "Reciklaža za početnike – lutkarska predstava o značaju upravljanja otpadom", koji je podržao Grad Beograd.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar