Zvezda počela nulom, meč u senci povrede igrača važnog za tim

|   Sport
Crvena zvezda je odigrala nerešeno sa Spartaksom u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli su bili bolja ekipa na gostujućem terenu, ali ovakav odnos snaga nije rezultirao golom u mreži Litvanaca.
Foto: crvenazvezdafk.rs

 

Iako se može reći da je rezultat i dalje povoljan za crveno-bele, pre svega zato što revanš na domaćem terenu dočekuju bez primljenog gola, ostaje velika žalost zbog neiskorišćene dobre igre i samo remija u prvom susretu. Utakmicu je obeležila i povreda Nikole Stojiljkovića, koji je već u dvadesetom minutu morao da napusti teren.

 

Duel Spartaksa i Zvezde obeležila je spora igra, a u prvom poluvremenu velike prilike propustili su Ben i Rodić. Crveno-beli su svoju terensku inicijativu uspeli da nametnu i tokom drugog poluvremena, a novu šansu imao je Ben. Pored njega, blizu gola bili su i pokušaji Pavkova i Rodića. Greška u odbrani nekoliko minuta pre kraja utakmice mogla je da donese i poraz Crvenoj zvezdi, ali je čitava situacija prošla samo kao ozbiljan opomena pred revanš u Beogradu.

Druga utakmica Zvezde i Spartaksa igra se za nedelju dana na stadionu Rajko Mitić.

 

 

“Završeno je prvo poluvreme, sada sledi revanš u Beogradu. Bio nam je plan da pobedimo, imali smo dosta šansi, protivnik se branio i sem one greške u finišu nisu pripretili. Želeli smo lak i brz gol koji bi nam doneo mirniju situaciju, ali nismo uspeli u nameri. Idemo dalje”, rekao je posle utakmice trener Zvezde Vladan Milojević.

 

Spartaks – Crvena zvezda 0:0
Spartaks:Nergulas – Freimanis, Kosorić, Os, Šlampe – Malev, Honorato, Dmitrijev – Višnjakovs, Svarups, Kobzar

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Babić, Rodić – Jovičić, Krstičić – Milić, Ben, Radonjić – Stojiljković.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar