Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

|   Sport
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku i plasirala se u finale Evropskog prvenstva. Izabranici selektora Dejana Savića revašnirali su se Hrvatima za poraze u prethodnim susretima kada je to bilo najvažnije. Meč je rečen rezultatom 9:7 u korist Srbije.
Foto: Vaterolo savez Srbije

 

Naša nacionalna selekcija odigrala je zaista sjajno u utakmici polufinala Evropskog prvenstva. Moćan napad u prvoj četvrtini doneo je prednost od 5:3, što se pokazalo presudnim za ishod čitavog meča. Skoro svaki napad srpski vaterpolisti završavali su golom u mreži protivnika. U drugoj četvrtini, kao uostalom i do kraja susreta, najvažniju ulogu imala je srpska odbrana, koja je dobro funkcionisala čak i u situacijama u kojima je Hrvatska imala igrača više u bazenu. Ovde posebno treba istaći Mitrovića koji je u utakmici imao čak sedam odbrana. Srbija je povremeno imala i tri gola prednosti nad svetskim prvakom, ali su druga, treća i četvrta deonica meča završavane nerešenim rezultatima.


Po tri puta u strelce za Srbiju upisali su se Ćuk i Mandić. Po jedan gol ubacili su Stefan Mitrović, Pralinović i Jakšić. Kod Hrvatske najviše se istakao Vukićević sa tri pogotka.


Finale Evropskog prvenstva igra se u subotu.

 

Srbija – Hrvatska 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović

 

Hrvatska: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukićević, Bušlje, Lovre, Vrlić, Setka, Garsija Gadea, Marcelić

 

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar