Srpska lista: Kurtijev režim je antisrpski

|   Info
Gomila izgovorenih neistina u Prištini Aljbina Kurtija ne može da prikrije antisrpski karakter njegovog režima i to nije priča, već činjenica koju dokazuju aktivnosti parapolicijskih jedinica i lažnih gradonačelnika koje se sprovode protiv Srba, a posebno na severu u poslednjih nekoliko meseci, saopštila je danas Srpska lista (SL).
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Odluka Srpske liste i svih građana da napuste kosovske institucije na severu Kosova i Metohije je doneta apsolutno samostalno a kao posledica zuluma koje je režim Aljbina Kurtija kontinuirano sprovodio sa ciljem progona srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

Srbi su, kako ističe SL, napustili institucije i nisu želeli da učestvuju na lažnim izborima jer nisu mogli da trpe da neko upucava nedužne građane, da parapolicijske specijalne jedinice prebijaju i maltretiraju srpski narod, otimaju srpsku zemlju i prave ilegalne baze militarizujući sever Kosova i Metohije.

Podsećajući na da je Priština Srbima ukinula pravo glasa i zabranila održavanje srpskih izbora i referenduma, a retorikom podsticala etnički motivisane napade na Srbe, njihovu imovinu i Srpsku pravoslavnu crkvu, SL navodi i brojna hapšenja Srba, od kojih su neki i dalje u zatvoru, SL naglašava da se i danas ne poštuju potpisani sporazumi iz Brisela, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, ali i poštovanja sporazuma o pravosuđu, policiji, katastru, diplomama.

Sve laži koje je izrekao Aljbin Kurti ne mogu da zamagle istinu koje su svesni svi naši građani koji svakoga dana trpe njegov zulum, a čega su sve više svesni i predstavnici međunarodne zajednice čiji pripadnici na terenu svakodnevno uočavaju da Kurti jedno priča a drugo radi. Govori o demokratiji i vladavini prava a sprovodi autokratiju i gazi sve pravne akte, ističe SL.

Kurti, kako je ocenjeno, i danas - umesto da deeskalira situaciju - "nastavlja preko svojih poslušnika da podiže tenzije i ugrožava krhki mir kako bi prikrio fijasko svoje politike među svojim glasačima, a preko leđa srpskog naroda".

Poručujemo Kurtiju da je srpski narod razumeo njegove pretnje upućeni iz Brisela, i da smo svesni da je samo pokazao svoje pravo lice, ali zato pozivamo KFOR i Euleks da bude na oprezu i preduzme preventivne mere kako se ove pretnje ne bi obistinile i ne bi dozvolilo da Kurti stvori još jedan sukob na tlu Evrope, ističe u saopštenju SL.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar