Srpska lista pobednik izbora u Severnoj Mitrovici

|   Info
Srpska lista pobednik je izbora u Severnoj Mitrovici, a Pokret Samoopredeljenje na izborima u Podujevu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kandidat Srpske liste Milan Radojević pobedio je u Severnoj Mitrovici sa 89,86 odsto glasova, a iza sebe je ostavio kandidata Samoopredeljenja Erdena Atićakoji je osvojio 3,68 odsto glasova, Fljorenta Ademija iz DPK sa 3,54 odsto osvojenih glasova i nezavisnog kandidata Dušana Milutinovića sa 2,92 odsto glasova.

Kandidat Samoopredeljenja Špejtim Bulići, prema preliminarnim rezultatima, takođe je pobedio u prvom krugu u opštini Podujevo, dobivši 51,64 odsto glasova. Iza njega slede Nehmi Rudari iz DSK, sa 35,97 odsto, i kandidat DPK Naim Fetahu koji je dobio 12,40 odsto glasova.

Oštine Podujevo i Severna Mitrovica raspisale su izbore nakon što su dvojica bivših gradonačelnika Agim Veljiu i Goran Rakić zauzeli funkcije u Vladi Kosova.

Šef kancelarije EU na Kosovu Tomaš Suniog pohvalio je danas održavanje izbora u Severnoj Mitrovici i Podujevu, kao i rad kosovske centralne izborne komisije, s obzirom da se izborni proces odvijao u vreme pandemije.

"Cenim glasače koji su učestvovali na izborima u Podujevu i Severnoj Mitrovici, iako su postojala ograničenja zbog Kovida-19. Aktivno učešće građana važno je za kredibilan izborni proces i demokratiju. Dobar posao uradila je i Centralna izborna komisija", napisao je Suniog na Tviteru.