Srpska lista zatražila oslobađanje uhapšenih Srba

|   Info
Srpska lista zatražila je danas da Lazar D. (45) iz Zvečana, koga je u sredu uhapsila Kosovska policija, "i svi ostali nevino uhapšeni Srbi budu pušteni na slobodu, i da se sa slobode brane od lažnih optužbi, a ne da čame u prištinskim kazamatima širom Kosova i Metohije".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

"Dok neke članice Evropske unije vrše pritisak da se (kosovskom premijeru Aljbinu) Kurtiju ukinu sankcije, on svakoga dana nastavlja da vrši teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Tako je juče u popodnevnim časovima bez ikakvog razloga uhapšen Srbin Lazar. D iz Zvečana, carinik na prelazu Rudnica", navela je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista ističe da je Lazar D. u Zvečanu i okolini poznat kao častan čovek koji je bio spreman da pomogne svima bez obzira na nacionalnost, a ne kao neko ko treba da bude hapšen i maltretiran.

"Ovo hapšenje Kurtijev režim dovodi u vezu sa protestom građana zbog nasilnog ulaska nelegalnih i nelegitimnih gradonačelnika u zgradu opštine Zvečan, ali u isto vreme niko od onih koji je tog dana bez upozorenja i zakonskog osnova pucao da ubije Dragišu Galjka nije priveden, kao što nije niko osuđen za pokušaje ubistva Srba na Bistričkom mostu ili sprske dece iz Gotovuše na Badnji dan", navela je Srpska lista.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar