Srpski basketaši na krovu Evrope!

|   Sport
Za najbolje srpske basketaše više ne postoje neosvojene titule. Naša ekipe se po prvi put u istoriji popela na krov Evrope, pošto je u finalu kontinentalnog prvanstva u Bukureštu savladala selekciju Letonije rezultatom 19:18.
Foto: fiba.basketball

Ekipa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero se tako osvetila istom rivalu za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva prošle godine i objedinilia titule šampiona sveta i Starog kontinenta! 

Letonija se u finalnom meču u vraćala posle minusa i uvela meč u neizvesnu završnicu. Bulut je postigao je četiri uzastopna poena i odveo naš tim na 17:12 i činilo se da Srbija sigurno korača ka istorijskoj tituli. Ipak, Letonija je uspela da izjednači preko Lasmanisa, koji je iskoristio bonus i sa 4 poena doneo izjednačenje svojoj selekciji na 18:18.
Majstorović je potom pogodio za novo vođstvo Srbije, a nakon dobre odbrane, srpski basketaši su i definitivo pokazali da im trenutno nema ravnih.
Bulut je predvodio našu ekipu u ovom meču sa čak 13 poena i na kraju potpuno zasluženo podigao trofej za najboljeg igrača turnira

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar