Srpski odbojkaši među favoritima na Svetskom prvenstvu

|   Sport
Odbojkaška reprezentacija Srbije u sredu uveče igra svoju prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Italiji. Protivnik je selekcija SAD, a naši igrači su optimisti i smatraju da su jedni od favorita za osvajanje šampionske titule.

 

Reprezentativac Srbije Uroš Kovačević podseća da je prošle godine naša ekipa bila treća u Evropi i da nam je izmakla pobeda nad Nemačkom u polufinalu.

„Konkurencija je prejaka kao i poslednjih godina, šest, sedam reprezentacija su kandidati za osvajanje turnira. Potrudićemo se da doguramo što dalje, nadam se do medalje, a zašto ne i zlatne. Ali, konkurencija je jaka, moramo biti na zemlji, da igramo utakmicu po utakmicu“, rekao je Kovačević.

I Marko Podraščanin ima velika očekivanja na Svetskom prvenstvu. On je otkrio da su pripreme dobro prošle i da je reprezentacija spremna za sve izazove koje će imati u Italiji.

„Maksimalno smo motivisani, s obzirom da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovde, tako da ćemo biti na domaćem terenu. (Aleksandar) Atanasijević i ja smo u Bariju u februaru uzeli Kup Italije sa Perudjom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet doneti sreću“, kaže Podraščanin.

Srbija grupnu fazu Svetskog prvenstva igra u Bariju, u C grupi, u kojoj su još i Rusija, Tunis, Kamerun,  Australija i SAD.

Prvi meč sa Amerikancima srpski tim igra od 20.30h.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar