Srpski pisci na sajmu u Moskvi

|   Info
Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Moskvi, koji se održava od 5. do 9. septembra, na nacionalnom štandu Srbije izložena su dela domaćih savremenih pisaca, kao i dela posvećena srednjovekovnoj umetnosti, kulturi i tradiciji, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.
Foto: FoNet

Izvor: FoNet

Ruskoj publici premijerno je predstavljena zbirka pripovedaka Danila Kiša "Grobnica za Borisa Davidoviča", nedavno prevedena i objavljena na ruskom jeziku, navodi se u saopštenju.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa delima Borislava Pekića, Vaska Pope, Miodraga Pavlovića, Ivana V. Lalića, kao i Milorada Pavića.

Deo štanda Srbije posvećen je autorima koji su učestvovali i pisali o Prvom svetskom ratu Vladislavu Petkoviću Disu, Petru Kočiću, Milutinu Uskokoviću i Milutinu Bojiću, kao i obelažavanju aktuelnih godišnjica klasika Miloša Crnjanskog, Desanke Maksimović i Alekse Šantića.

Srbija se na moskovskom Sajmu knjiga predstavlja pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a u organizaciji Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", kao programskog i Privredne komore kao tehničkog realizatora, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar