Srpski vaterpolisti o finalu sa Španijom

|   Sport
Vaterpolo reprezentacija Srbije spremno dočekuje finale Evropskog prvenstva sa selekcijom Španije. Iako ih u borbi za zlatnu medalju očekuje ekipa domaćina turnira, naši vaterpolisti poručuju da veruju u pobedu i da će većim iskustvom u ovakvim mečevima doći do željenog rezultata.

 

Srbija je poslednjih godina igrala više finala na velikim vaterpolo takmičenjima. Španija je priliku da se bori za zlato poslednji put imala 2009. godine, na Evropskom prvenstvu u Rimu i to upravo protiv naše reprezentacije, koja je na kraju i slavila posle peteraca. Naš igrač Branislav Mitrović slaže se da je domaći teren velika prednost Španije, ali istovremeno očekuje fizički manje zahtevnu utakmicu u odnosu na onu sa Hrvatskom u polufnalu. Najveća opasnost pretiće od španskih kontranapada, smatra Mitrović:


“Samim tim što igraju kod kuće, to imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena, igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti. Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru šest na šest a tu su naše šanse veće. Biće manje zahtevna fizički utakmica od meča sa Hrvatskom. Dueli sa Špancima neće biti na tom nivou. Ne treba da ih potcenjujemo ili precenjujemo. Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru a kada je tako onda možemo da se radujemo. Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo. Možda u 22.15 da nam bude neobično. Oni su igrali u deset. Ali to je takva utakmica da taj detalj ne može da presudi,” rekao je srpski vaterpolista.


Stefan Ćirić je podsetio da je sa kvalitetom Španije naša ekipa dobro upoznata, a dve reprezentacije trenirale su zajedno pred početak šampionata Evrope. Najveća opasnost pretiće od Peronea, koji se ističe u španskom timu:


“Nisu nam nepoznanica. Trenirali smo zajedno pred početak prvenstva. Veliki kvalitet im je povratak Peronea, pravi razliku u igri. Odbrana mora da bude kao protiv Hrvatske, mora da se zatvori njihov kontranapad. Kasni termin nije problem za igru”, naveo je Ćirić.


Koliko su domaći navijači važni za Španiju videlo se u polufinalu sa Italijom, kada je publika u igri davala krila svom timu. Španci su od ranije poznati kao vatreni navijači, a da se u finalu očekuje spektakl, kako u bazenu tako i na tribinama, potvrđuje podatak da karata u prodaji odavno više nema.


Utakmica se igra u subotu u noćnom terminu od 22.15h.

 

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar