Šta će Netanjahu reći naciji?

|   Info
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu obratiće se večeras naciji, kada bi mogao zvanično da najavi održavanje prevremenih izbora, javljaju izraelski mediji.

Izvor: Beta


Ranije danas su izvori bliski Netanjahuu rekli da je nameravao da bude ministar odbrane umesto Avigdora Libermana koji je dao ostavku u sredu, a da imenuje novog ministra spoljnih poslova.

Međutim, njegov ključni koalicioni partner Naftali Benet, koji je ministar obrazovanja, ali i vođe nacionalističke stranke Jevrejski dom insistira da bude ministar odbrane.

U protivnom, ta stranka je saopštila da se izbori moraju odmah raspisati, optuživši vladu koja je desničarska da se ponaša kao levičarska.

Ostavkom Libermana, zbog uspostavljanja prekida vatre s palestinskim ekstremistima u pojasu Gaze posle dva dana žestokih sukoba, Netanjahuova koalicija je spala samo 61 poslanika od ukupno 120 u izraelskom parlamentu-Knesetu.

Netanjahu koji obavlja i funkciju ministra spoljnih poslova je jutros rekao da bi prevremeni izbri bili greška zbog bezbednosne situacije i da ulaže napore da vlada opstane do kraja mandata, još godinu dana.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar