Šta prolazi na "Instagramu"?

|   Život
Najviše pažnje na "Instagramu" izazivaju postovi koji imaju veze sa hranom, odmorom, postignućima i kućnim ljubimcima
Foto: pixabay.com

 

Izvor: Novosti

Želite da vaša fotografija dobije lajk na "Instagramu"? Onda fotografišite plažu, tirkizno more, beli pesak, lepo servirano jelo ili svog psa. Britanski naučnici su analizirali postove slavnih da bi ustanovili koji od njih dobijaju najviše lajkova. Ispostavilo se da najviše pažnje na "Instagramu" izazivaju postovi koji imaju veze sa hranom, odmorom, postignućima i kućnim ljubimcima.

Atraktivne slike sa odmora dobijaju i po deset puta više lajkova nego one napravljene u kućnoj amtosferi ili fotografije na kojima su slavni želeli da poruče pratiocima šta čitaju. Fotografije sa kućnim ljubimcima mogu da dobiju i duplo više lajkova nego one sa prijateljima. Ljudi, bar sudeći po ovom istraživanju, više vole postignuća nego selfije, pa su fotografije na crvenom tepihu, sa proslava ili dodele nagrada dobile više lajkova nego selfiji. Korisnici "Instagrama" često postavljaju fotografije hrane. Ne bez razloga, jer one odlično prolaze.

Važni su i ugao, osvetljenje, pozadina. Umesto neutralnih pozadina, kakve vole mnogi korisnici, bolje su dinamične, pa se slikajte tako da se iza vidi pejzaž ili neki grad. Bitni su i uglovi ako slikate slefije, pa to radite odozgo. Vodite računa o svetlu, jer previše svetla učiniće da slika izgleda isprano, a zbog premalo osvetljenja, fotografija će izgledati mračno i neatraktivno. Obratite pažnju i na kompoziciju, jer vaši pratioci cene dobro osmišljene fotografije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar