"Šta sam uradio povodom rijalitija? Ništa..."

|   Info
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da ne zna čemu služe rijaliti programi, osim za zaglupljivanje javnog mnjenja.

Izvor: Tanjug

Ministar Vukosavljević je rekao i da mu je žao što ministarstvo, kada je reč o tim programima, nema ovlašćenja da reaguje sankcijama i upozorenjima.

"Ministarstvo kulture ne može da se bavi onim poslovima kojima ne može da se bavi po zakonu i izuzetno mi je žao što ovlašćenja tog tipa nisu na raspolaganju Ministarstvu kulture i informisanja. Da jesmo, vrlo brzo biste videli kakve rezultate može da donese politika koja se zalaže za kvalitet kulture javnog govora", poručio je ministar.

Upitan o rijalitijima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, Vukosavljević je na N1 rekao da su oni degradacija našeg morala, jezika, da se prikazuju i telesne i "jezičke" pornografije, te da taj sadržaj nije dobar za formiranje i negovanje dobrog ukusa.

Na pitanje šta je uradio tim povodom, odgovorio je - "Nisam uradio ništa".

Objasnio je da Ministarstvo kulture nije nadležno i nema pravo da se bavi sankcijama, upozorenjima i da se u svim zemljama EU, po njihovom normativnom sistemu koji je i Srbija prihvatila, time bave regulatorna tela.

Ministar kaže da je na televizijama sa nacionalnom frekvencijom malo prostora posvećeno kulturi - "osim javnog servisa, ali ni to nije spektakularno", te naglasio da su emisije iz kulture i za decu obaveza koja proizlazi iz ugovora o dobijanju nacionalne frekvencije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar