Stanojević: Sečeno po propisima

|   Info
Direktor "Zelenila - Beograd" Slobodan Stanojević izjavio je danas da su pri seči stabala zbog izgradnje godnole poštovane pravne procedure i da je pre dve godine naručena i dobijena studija uticaja izgradnje gondole na zelenilo u parku Ušće.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Stanojević je kazao da se u razgovoru sa arhitektama vodilo računa da seča bude svedena na minimum.

"Stabla koja su posečena nisu bila u izuzetno dobrom stanju, a 'Zelenilo-Beograd' će nastaviti odgovorno da se odnosi prema svom delu komunalnih poslova u gradu", rekao je Stanojević.

On je dodao da su sada na Ušću zasađena nova stabla crvelisnog hrasta, jasena, lipe i platana.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je Javno preduzeće "Skijališta Srbije" kao deo nadoknade za posečena stabla zbog projekta "Beogradska gondola" obezbedilo 25 miliona dinara za sadnju novih stabala, među kojima je i onih 300 čija je sadnja danas počela na Ušću.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Radojičić je obišao lokaciju na Ušću na kojoj je počela sadnja stabala i rekao da će Beograd "do kraja godine biti bogatiji za nekoliko 1.000 stabala, a početkom sledeće godine i za gondolu".

On je dodao da će 300 stabala biti posađeno u naredna tri dana i da je to dvostruko više od broja stabala koja su posečena jer su bila na trasi gondole.

"Bitno je da Beograđani znaju da gondola ne narušava prirodu i broj stabala, naprotiv. Lepota gondole ogleda se u pogledu koji će nam pružiti, a to su pre svega naša bogatstva, zelenilo i reke", rekao je Radojičić.

On je dodao da gondole postoje u Budimpešti, Sarajevu, Ljubljani i Barseloni.

Foto: FoNet