Startuje primena novog modela samooporezivanja frilensera

|   Infotehno
Startuje primena novog modela samooporezivanja frilensera, u drugom kvartalu stiže i portal za prijavu poreza, a svi mogu da sačekaju da počne da radi portal, pa tek onda da prijave porez, i neće morati da plate kamatu zbog toga, izjavio je danas Ivan Radak iz NALED Radioteleviziji Srbije.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, RTS

U Srbiji je registrovano oko 10.000 frilensera, i oni ostvaruju prihode tako što sarađuju sa fizičkim licima, domaćim ili stranim, i sa stranim firmama.

Došao je trenutak da frilenseri po novom modelu prijave i plate porez za prvi kvartal i to bi morali da učine tokom aprila, ali doneta je odluka da mogu da pričekaju do početka rada portala, preko kojeg će to moći da urade elektoronski. Tada će moći elektronskim putem da se prijave na osiguranje, dobiće jednostavnu uplatnicu, sa jednim računom, jedan iznos uplaćuju i tako rešavaju sva pitanja oko poreskih obaveza, objasnio je Radak.

Frilenseri koji to žele, prijavu mogu da podnesu već danas na postojećoj PP OPO prijavi ili da sačekaju početak rada portala i novu PP OPO-K prijavu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar