Stefanović "patrolirao" noćas, 227 saobraćajnih prekršaja u Beogradu

|   Info
Ministar policije Nebojša Stefanović obišao je noćas patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92.
Foto: MUP

 

Izvor: Tanjug

Patrole su bile na redovnim zadacima kontrole saobraćaja i otkrivanja potencijalnih krivičnih dela, a samo tokom prošle noći policija je otkrila 227 saobraćajnih prekršaja.

Policija je zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnila 56 vozača, a troje je, zbog veće količine alkohola u krvi, zadržano u policiji do istrežnjenja, saopštio je MUP.

Pripadnici Interventne jedinice priveli su jednu osobu nakon što je pretresom kod nje pronađen pištolj sa 15 metaka u okviru.

Stefanović je nekoliko punktova u Beogradu na kojima je policija vršila kontrolu u cilju povećanja bezbednosti građana, obišao zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem.

Ministar je zahvalio pripadnicima policije koji, kako je rekao, svake noći izlaze na teren i trude se da Beograd, ali i ostatak Srbije, budu maksimalno bezbedni.

Večeras obilazimo patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje obavljaju svoje redovne zadatke i koje proveravaju da li vozači upravljaju pod dejstvom alkohola ili nekih psihoaktivnih supstanci, kao i da li se u nekim automobilima možda nalazi oružje ili eksploziv“, rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da policija ovakvim preventivnim radom uspeva da smanji broj krivičnih i prekršajnih dela, a ujedno je i apelovao na vozače da ne voze pijani.

Nažalost i večeras sam imao priliku da vidim da jedan deo ljudi vozi pod uticajem alkohola i oni su naravno sankcionisani. Nažalost, čak smo imali i teže slučajeve gde su vozači imali više od 1,5 promila alkohola u krvi“, istakao je Stefanović.

Ministar je pohvalio pripadnike Policijske uprave za grad Beograd na, kako je rekao, zavidnim rezultatima koje su ostvarili na smanjenju broja krađa, razbojništava i drugih krivičnih dela.

Beogradska policija je pokazala zavidne rezultate, ali isto tako očekujem da do kraja godine pojačavajući rad postignu još bolje“ poručio je ministar.

Stefanović se upoznao i sa radom novih android radio stanica, koje su počeli da koriste pripadnici Interventne jedinice, a koja bi mogle do kraja godine da zažive u punom kapacitetu u Beogradu.

Direktor Rebić i ja smo se uverili da su nove tehnologije koje koristi policija, zahvaljujući kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije, veoma dobre. Uz pomoć njih za kratko vreme može se pristupiti bazama podataka o licima koja se kontrolišu, odnosno policajci za kratko vreme, ne zadržavajući previše građane, mogu doći do informacija da li je vozilo kradeno, da li je lice pod potragom i da li se zaista radi o toj osobi“, objasnio je ministar Stefanović neke od mogućnosti novih radio stanica, koje funkcionišu u okviru posebne mreže Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar