Stefanović: Veće plate policiji

|   Info
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najvio je danas povećanje plata policijskim službenicima i poručio kako država na taj način pokazuje brinu o policajcima i vatogascima, saopštio je MUP.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

"Kroz veće plate, a policijski službenici će već sutra primiti novu uvećanu platu, kroz unapređenje uslova rada hoćemo da pokažemo da država brine o policajcima i vatrogascima", rekao je Stefanović u Osečini, gde je danas otvorio renoviranu zgradu Policijske stanice.

Stefanović je poručio da će MUP nastaviti sa opremanjem i izgradnjom kapaciteta policijskih uprava i drugih sektora Ministarstva.

"Ovde u Osečini otvorena je rekonstruisana i renovirana policijska stanica. Zgrada koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka danas izgleda moderno, savremeno je opremljena i spremna da pruži građanima kvalitetne usluge", rekao je Stefanović.

On je, kako prenosi pres služba Ministarstva, najavio da će biti nastavljeno otvaranjem novih i rekonstruisanih policijskih stanica u Srbiji, jer "država ceni rezultate i rad policijskih službenika na zaštiti bezbednosti građana".

"Hoćemo da pokažemo da Srbija poštuje veliku borbu ljudi koji se bave zaštitom bezbednosti stanovnika, ali i da cenimo rezultate i rad na smanjenju stope kriminaliteta", istakao je Stefanović.

U okviru opremanja policije novim vozilima Policijska stanica Osečina dobiće patrolno terensko vozilo za policiju opšte nadležnosti i za vatrogasnu službu, a za osečinske vatrogasce nabavljeno je takozvano navalno vozilo "koje će im pomoći da budu još efikasniji u zaštiti života i imovine građana".

Stefanović je istakao da država brine o policijskim službenicima, koji se staraju o bezbednosti građana i obavljaju jedan od najtežih poslova.

Ministar Stefanović posetio je i Policijsku upravu u Valjevu i sa policijskim službenicima razgovarao o mogućnosti da rad policijskih službi bude bolji i efikasniji, navedeno je u saopštenju.

Foto: FoNet