Stigao avion sa novom pomoći iz Narodne Republike Kine

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin dočekao je sinoć na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim je stigla još jedna isporuka medicinske pomoći iz Narodne Republike Kine.
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

U pristigloj pomoći su i medicinska sredstva namenjena Ministarstvu odbrane.

Ministar Vulin je istakao da je stigla dragocena medicinska pomoć iz Kine, a reč je o donaciji koja će pomoći Srbiji u borbi sa Kovid virusom.
 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

On je posebno zahvalio Državnoj agenciji za odbrambene tehnologije i industriju SASTIND i firmama ALIT i CPMIEC koje sarađuju sa Ministarstvom odbrane i sa odbrambenom industrijom Srbije, ali i drugim donatorima iz Kine, koji su u ovim teškim vremenima našli načina i sredstava da pomognu kroz ovu donaciju.
 
“Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping sklopili su prijateljstvo koje je prijateljstvo i naša dva naroda”, naglasio je ministar Vulin.

-  Velika je stvar što je stigao i ovaj avion i velika je stvar što se pomoć nastavlja, i velika je stvar što možemo da se oslonimo na prijateljski kineski narod i velika je stvar što pomoć dobijamo u pravo vreme i baš ono što je potrebno – istakao je ministar Vulin.
 
Ministar odbrane je rekao da donacija sadrži različite medicinske aparate i medicinska sredstva, dodajući da deo ide Minstarstvu odbrane, ali da sve ide građanima Srbije.
 
Za Ministarstvo odbane avionom je dopremljeno 1.280 zaštitnih odela, 98.000 zaštitnih maski i 245 beskontaktnih toplomera.