Student iz Niša autor najboljeg rada na svetu u oblasti mikrobiologije

|   Život
Goran Maksić, student Medicinskog fakulteta u Nišu, autor je najboljeg naučno-istraživačkog rada na svetu, u oblasti mikrobiologije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Njegov rad ispituje pouzdanost mikrobioloških testova, a naučno istraživanje trajalo je skoro dve godine, u njemu je učestvovalo nekoliko mikrobiologa i Goran Maksić kao jedini student.

Naučni rad Gorana Maksića, studenta pete godine medicine u Nišu, proglašen je najboljim, na 8. Kongresu biomedicinskih nauka u Tuzli. Tema Kongresa bila je “Putovanje u centar mozga”, a Maksićev autorski istraživački rad izabran je kao jedan od 18 najboljih iz celog sveta.

Naučni rad ispituje pouzdanost mikrobioloških testova za dokazivanje infekcije Klostridije. Kongres biomedicinskih nauka značajan je u naučnoj zajednici.

Goran Maksić, inače student pete godine Medicinskog fakulteta u Nišu, u krtkoročnoj budućnosti planira da završi studije I želja mu je, kako kaže, da radi u Univerzitetskom kliničkom centru, a interesuju ga hiruške I internističke grane – kardiologija I endokrinologija.