Subvencije zatražilo 85.355 obveznika fiskalizacije

|   Info
Više od 100.000 obveznika fiskalizacije do danas je prijavilo podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, što je prvi i neophodan korak kako bi obveznici prešli na novi model e-fiskalizacije, a subvencije je zatražilo 85.355 obveznika, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Pošto prijave prodajne objekte, obveznici fiskalizacije mogu da ostvare pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i još 100 evra subvencije po fiskalnoj kasi.

Rok za prijave za finansijsku podršku je 31. januar 2022. godine.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju, finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto, podseća ministarstvo u saopštenju, uz napomenu da se može podneti samo jedna takva Izjava.

Do današnjeg dana se ukupno 85.355 obveznika prijavilo za finansijsku podršku, a do sada je u tu svrhu isplaćeno 2,5 milijarde dinara, i to u nedeljnim tranšama, kako se i isplaćuje tokom trajanja prijave.

Кada je reč o fiskalnim uređajima koji su trenutno dostupni na tržištu, Poreska uprava je do sada odobrila preko 100 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na sajtu te uprave obveznici mogu da pronađu spisak elemenata i proizvođača, kako bi se odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

Svi obveznici fiskalizacije imaju rok da pređu na novi model najkasnije do 30. aprila 2022. godine.