Sumanuto: Liverpul daje četvrt milijarde evra za igrača od 20 godina

|   Sport
Ako im se plan i ostvari i za 250 miliona evra dovedu Mbapea, u Liverpulu nisu spremni da tu stanu sa astronomskim novčanim sumama. Samo na ime plate i to po sezoni, Kilijan bi dobijao 40 miliona, pa bi i zvanično postao drugi najplaćeniji igrač planete, odmah iza Barseloninog Lionela Mesija.
Foto: Fonet

 

Liverpul je spreman da sruši apsolutno sve, ionako sulude rekorde u visini novčanih transfera za jednog fudbalera. Na prvi pogled čudi podatak da je aktuelni prvak Evrope spreman da izdvoji čak 250 miliona evra za igrača koji ima tek 20 godina, ali ako se uzme u obzir da je reč o Kilijanu Mbapeu, jednom od najboljih fudbalera sveta, taj podatak već ima dosta više smisla.

Deo novca Englezi bi prikupili prodajom Mohameda Salaha Real Madridu. Ugovor Egipćanina mogao bi da bude prodat za oko 150 miliona, dok bi ostatak novca za basnoslovno skupu transakciju bio prikupljen iz tekućeg budžeta.

Ako im se plan i ostvari i za četvrt milijarde evra dovedu Mbape, u Liverpulu nisu spremni da tu stanu sa astronomskim novčanim sumama. Samo na ime plate i to po sezoni, Kilijan bi dobijao 40 miliona, pa bi i zvanično postao drugi najplaćeniji igrač planete, odmah iza Barseloninog Lionela Mesija.

Sa druge strane kanala La Manš, iz Pariza stižu vesti koje i nisu toliko ohrabrujuće za Liverpul – Pari Sen Žermen je Kilijanu Mbapeu spremio novi ugovor, sa dosta većom platom od sadašnje, što govori o tome da bogati vlasnici prvaka Francuske nisu spremni tako lako da se odreknu mladog napadača.