Tači: Mogućnost konačnog sporazuma sa Beogradom je mala

|   Info
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da su mali izgledi za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom, smatrajući da, ako do toga dođe, poslednju reč sa prištinske strane treba da da parlament.

Izvor: RTS

"Hoću da naglasim da dijalog ima samo jednu bitnu svrhu, da postigne konačni dogovor. Stoga, svi koji su uključeni u ovaj proces i u javnu raspravu, treba da znaju da se sporazumi ostvaruju samo kroz dijalog, a ne kroz rat", rekao je Tači na konferenciji za novinare u Prištini.

"Sledeći sastanak biće održan u septembru, a dinamika će se pojačati. Svaka strana, bez obzira na to da li Kosovo ili Srbija, iz bilo kog razloga odbiju dijalog, imaće posledice u integracijama. Došlo je vreme da osnažimo naš glas i volju u donošenju odluka naših građana. Napunili smo 10 godina države i jedna smo od retkih država bez prava na referendum. U okviru ovog cilja, konsultujem se kako bih omogućio glas građana, da se izjasne kroz referendum", rekao je Tači.

Dodao je da je lični ego na Kosovu prouzrokovao mnoge probleme i odlaganja, kao što su uspostavljanje vojske i demarkacija sa Crnom Gorom.

Tači veruje u sposobnost lidera političkih partija i kaže da vreme ne radi za Kosovo i da greše oni koji kažu da Kosovo ne bi trebalo da ide brže.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar