Tači: Podržavam da Vučić na Kosovu razgovara sa Srbima

|   Info
Kosovski predsednik Hašim Tači kazao je da je odluka kosovskih institucija o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji poznata i da je on poštuje, kao i da poštuje legitimno interesovanje predstavnika Srbije da razgovara sa predstavnicima srpske zajednice na KiM.
foto: Fonet


Izvor: Tanjug
   
Tači je novinarima u Briselu, uoči dijaloga Beorada i Prištine, rekao da podržava sastanak Vučića sa predstavnicim Srba na KiM, kako bi i njima objasnili da nije potreban strah i panika.

Nadam se da ce biti poslate poruke o dobrosusedskim odnosima, miru, zajedničkom životu i neophodnosti za postizanje konačnog posrazuma između Kosova i Srbije", kazao je Tači.

Tači je kazao, uprkos činjenici da danima nisu uspeli da u skupštini održe zakazane sednice razgovoraju o dijalogu, da je Kosovo jedinstveno u vezi dijaloga, kao i da su jedinstvene sve instiucije, predsedništvo, Vlada, političke partije, civilno društvo, mediji.

Svi podržavaju pregovore i podržavaju angažovanje u pravcu postizanju sporazuma, što podrazumeva međusobno priznanje", kazao je Tači.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar