Tači: Sporazum uz obostrano priznanje

|   Info
Kosovski predsednik Hašim Tači, posle sastanka sa savetnikom predsednika SAD Donalda Trumpa za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, rekao je da su zaključili da je sada istorijski trenutak koji Beograd i Priština ne treba da izgube da bi postigli konačni sporazum, uz obostrano priznanje.

 

Izvor: Tanjug

"Postoji jedinstvena, potpuna podrška, zajednički zakljucak je da je pravi trenutak, istorijski trenutak koji Kosovo i Srbija ne treba da izgube, da bi postigli konačni sporazum uz obostrano priznanje, promenu rezolucije 1244 i članstvo Kosova u UN ", rekao je Tači posle sastanka, prenosi RTK2.

Naveo je da su Bela kuća, Trampova administracija i Bolton jasno istakli da će rešavanjem problema na Balkanu, uključujući zatvaranje jednovekovnog konflikta između Beograda i Prištine, kroz mirovni sporazum, i Evropa biti mirnija i snažnija.

Tači je rekao da će sporazum biti sveobuhvatan, što uključuje mnoge aspekte i otvorena pitanja između dve strane, o kojima će pregovarački tim, za koji će se glasati u kosovskoj skupštini, pregovarati sa srpskim pregovaračkim timom.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar