Taći: Ujedinjenje Mitrovice nezaustavljiv proces

|   Info
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači tvrdi da je proces za ujedinjenje Mitrovice nezaustavljiv.

Izvor: Tanjug, B92

Tači, koji se nalazi u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, napisao je na svom profilu na Fejsbuku da je imao sastanak sa predsednikom opštine južna Mitrovica Agimom Bahtirijem te da su tom prilikom, kako je naveo, konstatovali da su građani o tom pitanju "rekli svoju reč".

"Sada je red da deluju institucije, vlada, skupština i predsednik", napisao je Tači.

Inače, Tači je juče na konferenciji za novinare, govoreći o teritorijalnom razgraničenju sa Srbijom, rekao da će Mitrovica, Trepča i Gazivode ostati deo Kosova i nakon eventualnog potpisivanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Inicijativu za ujedinjenje Mitrovice pokrenuo je krajem prošle godine Bahtiri.

Južni deo Mitrovice naseljavaju većinski Albanci, dok su na severu tog grada većinski Srbi. Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj odbacio je ranije Bahtirijevu inicijativu, ali je predsednik opštine južna Mitrovića nedavno peticiju sa potpisima građana, koji su ga podržali, predao predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju.

Veselji mu je tada obećao da će peticija podrške inicijativi ujedinjenja Mitrovice biti ubrzo stavljena na dnevni red parlamenta.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar